Translate

Restaurang Grodan

Boka bord

Eller vår systerkrog

Restaurang Grodan eller La Grenouille som det hette från början, öppnade i september 1985. Men i lokalerna har drivits krog sedan slutet av 1800-talet. Att det sedan blev Grodan i stället för La Grenouille kan tillskrivas stammisarna – de orkade inte säga något annat. Grodan är något så ovanligt som en krog som skapats i symbios med gästerna. En gång fanns det något som idag skulle kallats koncept, men gästerna har hjälpt till att modulera om bland ambitionerna. Vi som driver Grodan sedan 1985 kan bara buga och tacka för hjälpen att navigera oss till vad vi blivit - en klassiker bland Stockholmskrogar med en ambience som inte låter sig designas eller presenteras i powerpoint-format.

Varmt välkomna! ​

Meny

Förrätter

Entrees

Vitlöksgratinerade sniglar

175 kr

Persilja, surdegsbröd

J Vineyards Russian River Valley, Chardonnay

Sonoma County, USA

220 / 880kr

Burrata

175 kr

Semitorkade tomater, basilika, vitlöksbröd, pinjenötter

Nastl Grüner Veltliner Langenlois

Kamptal Österrike

150 / 599 kr

Löjrom

295 / 375 kr

Löjrom (30g/50g), gräddfil, rödlök, brioche

Pommery Apanage Blanc de Blancs

Champagne Frankrike

186 / 990 kr

Kantarelltoast

205kr

Levainbröd, madeira, wrångebäcksost, örtsallad

Domaine Le Clos se Cazaux, Côtes du Rhône

Frankrike

155 / 620 kr

20 g svensk störkaviar från Småland

395 kr

Gräddfil, rödlök, smörstekt brioche, citron

Oxfilécarpaccio

205 kr

Hasselnötscrème, fransk vattenkrasse, gruyere, picklade sommarkantareller

Lemberg Pinot Noir

Western Cape Sydafrika

180 / 720 kr

Klassisk Biff Tartar

185 kr

Silverlök, rödbetor, kapris, dijonnaise

Arbois Rouge Tradition, Domaine Rolet,

Jura Frankrike

155/620 kr

Färska räkor 200g

185 kr

Aioli och rostat bröd

Gentleman Riesling

Rheingau, Tyskland

140 / 560 kr

Grodans skaldjur

Fruits de Mer

Hummer (Vid tillgång)

290 / 440kr

Kokt eller gruyèregratinerad, serveras med citron, dill och toast

Husets Champagne

Pommery Brut Royal

Champagne Frankrike

165 / 900 kr

Ostron

Fine de Claire Nr 3

34 kr/ 1 st, 170 kr / 6 st

Serveras med migonette och citron. Vid tillgång.

Garnityr

Caesarsallad

60 kr

Bearnaisesås

30 kr

Pommes frites

40 kr

Vitlöksbröd

50 kr

Tomat- och löksallad

50 kr

Kött

Viandes

Biff Rydberg

345 kr

Tärnad stekt oxfilé, tärnad stekt potatis, bräserad lök, senapscrème och äggula

Rigal La Nuance Malbec,

Cahors, Frankrike

170 / 680 kr

Klassisk Biff Tartar

255 kr

Silverlök, rödbetor, kapris, dijonnaise

Arbois Rouge Tradition, Domaine Rolet,

Jura Frankrike

155/620 kr

Entrecote

445 kr

Rödvinssås, bearnaisesås och pommes frites

Louis M Martini Cabernet Sauvignon

Kalifornien Usa

169 / 676 kr

Viltwallenbergare

255 kr

Rårörda lingon, gröna ärtor, brynt smör, potatispuré

Ghost Pine Zinfandel

Kalifornien USA

147 / 590 kr

Hjortytterfilé

395 kr

Långpepparsky, ängssyresmör, bondbönor , svarvad rödbeta, hösttryffel, potatisfritters

Tahbilk Shiraz

Central Victoria Australien

150 / 600 kr

Lunch v. 39

Dagens tips

170 kr

Serveras vardagar 11.00-14.00

Måndag

Isterband med betor, senap och persiljestuvad potatis

Tisdag

Rödvinsbräserad högrev, syrad lök, haricot vert och potatispuré

Onsdag

Torsk med äggsås, sockerärtor, pepparrot, dill och kokt potatis

Torsdag

Lammfärsbiffar med gurkraita, rostad vitlök, kalvsky och rosmarinpotatis

Fredag

Fläskschnitzel med kaprissmör, citron, rödvinssås och stekt potatis

Veckans vegetariska

170 kr

Gratinerad polenta, zucchini, mozzarella, basilika, pistage, rostad tomatvinägrett

Veckans fisk

215 kr

Halstrad lax, sandefjordsås, äpple, purjolök, potatisstomp

Omelett

175kr

Gruyère, svartrökt skinka och sidesallad

Grodans clubsandwich

195 kr

Konfiterad kyckling, nobisdressing, bacon, tomat, pommes frites

Alltid på Grodan

Kalvlever

255 kr

Champinjoner, bacon, kaprisbär, äpple, portvinssås och potatispuré

Lemberg Pinot Noir

Western Cape Sydafrika

180 / 720 kr

Lövbiff

240 kr

Färskriven pepparrot, äggula och pommes frites

Carodorum Seleccíon Especial Reserva

Tempranillo, DO Toro Kastilien-León, Spanien

230 kr / 920 kr

Klassisk raggmunk

195 kr

Rimmat fläsk och rårörda lingon

Ghost Pine Zinfandel

Kalifornien USA

147 / 590 kr

Fiskgryta

265 kr

Räkor, musslor, aioli, krutonger

Nastl Grüner Veltliner Langenlois

Kamptal Österrike

150 / 599 kr

Fisk

Poissons

Bakad Piggvar

385 kr

Smörsås, forellrom, mangold, gräslök, potatis

J Vineyards Russian River Valley, Chardonnay

Sonoma County, USA

220 / 880kr

Halstrad Röding

325 kr

Kronärtskocka, krondill, bondbönor, hummermajonnäs, julienne

Martín Códax Albariño

Rias Baxias Spanien

145 / 580 kr

Moule marinière

185kr/245kr

Blåmusslor, schalottenlök, vitlök, vitt vin, grädde, aioli

Arbois Savagnin Ouillé Savagnin

Jura, Frankrike

155 / 620 kr

Raggmunk med löjrom

325 / 395 kr

Löjrom (30g/50g), crème fraiche, rödlök, citron

Pommery Apanage Blanc de Blancs

Champagne Frankrike

186 / 990 kr

Grodans skaldjurspasta

255kr

Linguini, vitt vin, räkor, musslor, pulpo, tomat, örter, citron

Nastl Grüner Veltliner Langenlois

Kamptal Österrike

150 / 599 kr

Sallad & Vego

Caesarsallad

225 kr / 245 kr

Majskyckling eller räkor.
Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger och bacon

Martín Códax Albariño

Rias Baxias Spanien

145 / 580 kr

Gröna raggmunken

225 kr

Sommarkantareller, västerbottensost, rårörda svartavinbär, gräddfil

Bolgheri Viticcio Toscana, D.O.C

Italien

220 / 880 kr

Kronärtskocka

230 kr

Smördegsinbakad kronärtskocka, belugalinser, hyvlade betor, parmesanost, tryffelvinägrett

Bolgheri Viticcio Toscana, D.O.C

Italien

220 / 880 kr

Chevresallad

220 kr

Spenat, bakade betor, levainbröd, valnötter, färskostcreme, basilika

Cuvee Milesia Domaine Serge Laporte

Loire Frankrike

170 / 680 kr

Hors d'œuvre

Marconamandlar

70 kr

Pimiento

70 kr

de Padron

Txistorra

85 kr

Baskisk chorizo

Oliver

60 kr

Dessert

Osttallrik

180 kr

4 franska ostar från Androuet

2016 Kracher Sweigelt Beerenauslese

Burgenland Österrike

25 kr / cl

PAVLOVA

130 kr

Passionsfruktscurd, hallon, lättvispad grädde

Nastl eiswein welschriesling

Österrike

38 kr / cl

Mandelkaka

135 kr

Hjortronmylta, vaniljglass

CRÈME BRÛLÉE

110 kr

Bourbonvanilj

2008 Tokaj Hétszölö Tokaji Aszú 5 Puttonyos

Ungern

24 kr / cl

Glass coupe

80 kr eller 45 kr / kula

2 kulor valfri glass/sorbet med knäckflarn

East India Solera Emilio Lustau Jerez

Palomino Fino Pedro Ximénex Spanien

18 kr / cl

Tryffel

39 kr / st
Espresso/Macchiato

Enkel/dubbel

25 kr/45 kr

Frukost

Frukost

På fatet

Avokadomacka

Pocherat ägg, philadelphia. picklad rödlök & rostade solrosfrön

89 kr
Äggsmörgås

Kaviar, machesallad, syrad rödlök

69 kr
Kontinentalbricka

Rostat bröd, skivad ost, skinka, smör, apelsinmarmelad

59 kr
Bananpannkaka

Nutella eller Jordnötssmör

79 kr
Varm macka

Ost, skinka, dijonsenap, tomat

79 kr

I skålen

Havregrynsgröt

Äppelmos smaksatt med kardemumma & Grodans granola

63 kr
Yoghurt

Grodans granola eller Skuren frukt

59 kr
Råggrrynsgröt

Havremjölk, jordnötssmör, banan, chiafrön

63 kr
Skuren frukt
59 kr

vardagar
07:30-10:30

Från hönan

Omeletter

- Gruyère & svartrökt skinka
- Tomat, ost & spenat
- Kallrökt lax & spenat

95 kr
Ägg Benedict

Smörstekt bröd med bräckt skinka, bladspenat, pocherat ägg & hollandaise

114 kr
Ägg Royale

Smörstekt bröd med kallrökt lax, bladspenat, pocherat ägg & hollandaise

124 kr
Ägg Florentine

Smörstekt bröd med bladspenat, pocherat ägg, hollandaise

114 kr
Äggröra

Serveras med bacon eller kallrökt lax, du väljer!

89 kr
Briochemacka

Äggröra med avokado och knaperstekt bacon

89 kr

Side orders

25 kr
Halv avokado
Kokt ägg
Halv grapefrukt
Croissant

Naturell eller med Nutella

Rostat bröd
 

Dryck

Juicer

Tropicana

Apelsin, äpple, grapefrukt

59 kr
Virgin Mary
55 kr
Ingefärsshot
25 kr

Kaffe/te

Bryggkaffe
39 kr
Te från Brunkullan

Svart, grönt eller rött

39 kr
Cafe Latte
45 kr
Cappuccino
45 kr
Espresso/Macchiato

Enkel/dubbel

25 kr/45 kr
Macchiato

Dubbel/enkel

45 kr/25 kr

Skaljul
i
Grodans Bankettsal

 

Grodans maritima julbord är en nästintill helig tradition för oss och många av våra gäster. Som namnet antyder så hittar du alla havets läckerheter i en dignande buffé, som vi kallar Grodans Skaljulbord. 
Efter förra årets lovord kommer vi även i år att duka upp det i Grodans pampiga Bankettsal anno 1896. En bra nyhet för dig som kanske inte haft möjlighet att besöka detta rum.

Skaljulbordet serveras från den 25 november till den 22 december.
1395:-/person - kvällssittning
1195:-/person - lunch & brunch

Vi kan även erbjuda chambre separée för både mindre och större sällskap.

Tveka inte att kontakta oss vid frågor eller för mer information.

Boka bord

 

Skaldjurs-buffé

Hummersoppa

(serveras som förrätt)

Fine de claire ostron

Hummer

Krabba

Havskräftor

Rökta räkor

3 sorters lax

Gubbröra

Skagenröra

Sikrom med tillbehör

Laxterrin

Skaldjurspaté

Mango- & avokadosalsa

Kokta musslor

Fiskgryta

Västerbottenpaj

Janssons frestelse

6 sorters
sill och strömming

Svartrötter med tryffel

Dessertbord

Julinspirerade desserter

Ostar från Androuet

Julgodis

Tryfflar och fudge

Cognac

Delmain Cognac XO

50 kr/cl

Grönstedts XO Cognac

40 kr/cl

Brandy

Miguel Torres 10, Spanien

24 kr/cl

Calvados

Le Compte 5 y.o

30 kr/cl

Le Comte 12 y.o

40 kr/cl

Whiskey

Balvenie Single Barrel 15 y.o Speyside

39 kr/cl

Dalmore 18 y.o Highland

68 kr/cl

Brännvin

Aalborg Jubileums Aquavit

26 kr/cl

Bäska droppar

26 kr/cl

Hallands Fläder

26 kr/cl

O.P. Anderson

26 kr/cl

Skåne Aquavit

26 kr/cl

Linie Aquavit

26 kr/cl

Drinkar

Holiday Mimosa

144 kr

Cava, Lingonjuice, Lingon

Glöggmartini

165 kr

Vitvinsglögg, gin och citron

Alkoholfritt alternativ

1 glas Richard Juhlin Blanc de Blanc Sparkling Wine Frankrike

2 glas 2015 Leitz Eins Zwei Zero Riesling Tyskland eller
2st Mariestad alkoholfri öl

225 kr/person

COCKTAILS

5 cl, 165 kr

Tilted Towers

Glen's Gin, Chambord Björnbär/Hallon, Citronjuice, Äggvita, Soda

Yellow Sally

Alto del Carmen Pisco, Karamell Likör, Passionsfrukt, Citronjuice

Paloma

Tequila, Lime, Grapesoda

Farmland

Zubrowka, likör 43, äpple, citrus, socker, grädde

Coco chanel

Vodka, Äppel likör, Citron, Cocos

Hendricks GT

Hendricks gin, Tonic, Gurka, Svartpeppar

Grodans rum

Vi har flera olika rum anpassade för olika typer av stämningar.

Kyrkan

Namnet är inte helt opassande. Välvda tak, ett kyrkskeppsformat rum.......Altaret är dock ersatt med en hovmästarpulpet. Att sitta i Kyrkan är allt annat än en tyst företeelse; här har man god koll på ankommande och avgående sällskap till såväl matsal som bar.

 

Loungen

Mittemellan restaurang och bar ungefär. Avslappnat och informellt i mjuka fåtöljer. Bjuder in till samtal över en frukost eller en kopp kaffe. Utmärkt för en lunch eller ett glas av något gott med en gammal vän när man inte vill att alla andra gamla vänner ska dimpa ner bredvid.

 

Matsalen

Den franska matsalen är den klassiska delen där den ursprungliga restaurangen fanns. Tror vi, i varje fall. Kristallkronor, stukaturer och målningar vittnar om en annan tidsålder. En svunnen era då man lät måltiden göra anspråk på tiden. Vägkrogens antites skulle man kunna säga. 

 

 

Baren

Alltings hjärta. Där vägarna korsas. Meningen med Livet. Grodans bar är under ständig förändring. Frukostsamtal till doften av espressomaskinen. Smockfull lunch. Luftigt ljus på tidig eftermiddag. Högljudd afterwork. Sommartid öppnar vi upp fönstren till uteserveringen.  Grodans bar är ändå som en gammal vän. Men även gamla vänner följer med sin tid annars blir deras sällskap alltför förutsägbart, för att inte säga tråkigt.

 

Bakfickan

Många har inte ens sett den här delen av Grodan. Bakfickan gränsar mot bakgården och har stora, vackra fönster som släpper in ljuset när det behagar infinna sig. Samtidigt ser man in till kockar och kallskänkor och kan betrakta deras värv. Bakfickans bås underlättar för lite mer diskreta samtal. 

 

Chambre Separée

Vill ni sitta ostört? Fråga viskande efter bord 39 eller 48. Båda borden ligger rejält avskilda även om de är en del av restaurangen. Vinbaren har även ett avskilt bås för samma ändamål.

 

Vinbaren

Källaren genomgick en total metamorfos för några år sedan. Här finns nu en välfylld vinkällare med närmare 400 viner att välja bland. Vinbaren blir en suverän festlokal av alla de slag. Releasepartyn, mindre företagsevent och annat kul kan med fördel förläggas en trappa ner från Grodan.

 

Uteserve­ringen

Markiserna har vevats ut, rosévinet är ställt på kylning och de lätta salladerna bringar oss i villfarelse att vi kommer att se helt okej ut på beachen i juli, vilket är lika sannolikt som mängdrabatt på Systemet. Vårkänslorna förstärks av de läppstiftsröda caféstolarna som har något lätt förföriskt över sig. Här på Grodan drar vi på infravärmen och plockar fram plädar redan när kvicksilvret masar sig över nollstrecket. Eftersom Grev Turegatan inte ligger på Rivieran, fegar vi ur och glasar in serveringen vintertid.

Våra festlokaler

Den här byggnaden har varit hem för fester sedan den tiden kalaspunchen levererades med häst och vagn med en kusk som gärna provsmakade av lasten. Ja, i slutet av 1800-talet öppnade engelsmannen Richard Tattersall ridhus med tillhörande klubb och restaurang i flera städer runt om i världen. Stockholm var givetvis med bland dem, varför det som idag är våra lokaler blev ett välbesökt etablissemang. Vi är många som också minns Bolaget och måndagsklubben! Vi misstänker att stammisarna redan på den tiden satte sin prägel på krogen. De två huvudsakliga lokalerna är Festvåningen samt Vinbaren varav den förra är klassiskt elegant medan Vinbaren känns modernt kontinental (betyder ungefär kontinentalt modern).

Läs mer om alla våra eventlokaler

Festvåning

Mitt i Stockholm, vid pulsen kring Stureplan, döljs en sal som talar sitt eget språk. Sällan har väl epitetet festvåning stämt in så väl. De här salarna (de är egentligen fyra stycken -en sal och tre salonger), från förra sekelskiftet har renoverats av den sortens kulturhantverkare som smyger i strumplästen och bär verktygen i mjukmadrasserad bag för att inte riskera repa ett stjärnparkettinlägg eller en spegelvägg.

 

De magnifika stuckaturerna, sidentapeterna, kristallkronorna och utsmyckningarna i guld och vitt, får andra östermalmsvåningar att, vid en jämförelse, se ut som de ingick 60- och 70-talets miljonprogram. Här arrangerar vi bröllopsmiddagar och andra grandiosa tillställningar under gnistrande kristallkronor. 172 lyckliga personer kan sitta otvunget med gott armbågsrum runt vackert dukade bord. (8 pers/bord). Festvåningen är alltså uppdelad på flera salar med skjutdörrar emellan. Därför kan man även träffas ett mindre sällskap för t ex en företagspresentation eller födelsedagsbjudning. Allt är möjligt. Grodans kockar sätter mer än gärna samman ett aptitligt menyförslag utöver de ordinarie.

 

Grodan disponerar festvåningen tillsammans med IVA Konferenscenter (som är en del av Kungl. Ingenjörs­vetenskaps­akademien) som även har toppmoderna konferenslokaler i varierade storlekar i nära anslutning till festvåningen.

 

Eftersom det inte finns två fester som är exakt likadana så planerar ni upplägget för varje arrangemang tillsammans med vår vikarierande bankettansvarige
Paulina Melkas festvaning@grodan.se 

 

 

 

Hitta hit

Kontakt

Grev Turegatan 16, Stockholm
Telefon: 08-679 61 00
E-mail: grevture@grodan.se

Facebook: Grodan Grev Ture
Instagram: @GrodanGrevTure

Öppettider

Måndag
11.30- 22.00

Tisdag
07.30-22.00

Onsdag 
07.30-23.00

Torsdag
07.30-23.00​

Fredag
07.30-01.00​

Lördag 
12.00-01.00

Söndag 
12.00-21.30

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev



Om oss

Restaurang Grodan eller La Grenouille som det hette från början, öppnade i september 1985. Men i lokalerna har drivits krog sedan slutet av 1800 - talet. Att det sedan blev Grodan i stället för La Grenouille kan tillskrivas stammisarna – de orkade inte säga något annat. Grodan är något så ovanligt som en krog som skapats i symbios med gästerna. En gång fanns det något som idag skulle kallats koncept, men gästerna har hjälpt till att modulera om bland ambitionerna. Vi som driver Grodan sedan 1985 kan bara buga och tacka för hjälpen att navigera oss till vad vi blivit - en klassiker bland Stockholmskrogar med en ambience som inte låter sig designas eller presenteras i powerpoint-format.

 

Vi som äger Grodan är Mats, Clas och Jens Broström samt Peter Yllmark.

 

Grodan Grev Ture ingår i Groupe Grenouille tillsammans med Grodan Kungliga Operan Strömterrassen i Operahuset.

 

 

Jobba på Grodan

På Grodan är vi ett glatt gäng med ett brinnande intresse för god mat och dryck. Vår uppgift är att varje enskild gäst ska känna sig speciell och lämna restaurangen mätt och belåten.

Vi söker alltid servitörer/servitriser och kockar med minst 5 års erfarenhet från a la carte servering.
Läs mer här.

Välkommen till Grodan!