Translate

Restaurang Grodan Kungliga Operan

Boka bord

Eller vår systerkrog

Grodan flyttar in på Kungliga Operan!

Förutom den klassiska maten befinner vi oss också i klassiska lokaler. Inte långt efter att Kungliga Operan öppnades 1898 blev lokalerna hemvist för Stockholms bohemiska kretsar. En rad svenska poeter, konstnärer och författare har roat sig under de vackra valven. Under en tid fick lokalerna agera personalmatsal och uppehållsrum för orkestern. Birgit Nilsson, Jussi Björling och Nicolai Gedda har alla vilat upp sig här och kanske tagit sig ett glas eller två efter en föreställning. Idag kan alla njuta av denna unika miljö och klassiska arkitektur, med en atmosfär och meny signerad Grodan.

Grodan är något så ovanligt som en krog som skapats i symbios med gästerna. En gång fanns det något som idag skulle kallats koncept, men gästerna har hjälpt till att modulera om bland ambitionerna. Vi som driver Grodan sedan 1985 kan bara buga och tacka för hjälpen att navigera oss till vad vi blivit - en klassiker bland Stockholmskrogar med en atmosfär som inte låter sig designas eller presenteras i powerpoint-format.

Varmt välkomna! ​

Lunchmeny

Förrätter

Entrees

Gratinerade sniglar

175 kr

Vitlökssmör, persilja, grillat bröd

Oxtartar ½

185 kr

Rostade hasselnötter, brynt smör, hyvlade betor, picklad Västeråsgurka, svampmajonnäs

Löjrom

305/ 385 kr

30g/ 50g, brioche, rödlök, smetana, citron

Svensk Störkaviar

395 kr

20g, brioche, rödlök, smetana, citron

Dessert

Crème Brûlée

110 kr

Bourbonvanilj

Limoncello Sorbet

75 kr

Oliv & citronlemonade

Vår egen Tryffel

45 kr / st

Fråga om dagens smak

Varmrätter

Vegetariska Kroppkakor

195 kr

Svampduxelle, grönkål, shitakesvamp, sojabrynt smör

Blodpudding

185 kr

Bacon, karamelliserat äpple, råröda lingon, brynt smör

Caesarsallad med Kyckling

205 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger, bacon

Caesarsallad med Räkor

235 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger

Fiskgryta

265 kr

Lax, torsk, räkor, musslor, saffranskokt potatis, aioli, krutonger

Oxtartar 1/1

275 kr

Rostade hasselnötter, brynt smör, hyvlade betor, picklad Västeråsgurka, svampmajonnäs, pommes frites

Kalvlever Anglaise

255 kr

Bacon, kapris, äpple, rödlök, potatispuré

Svensk Entrecôte

395 kr

Bakad lök, grönpepparsås, haricots verts, pommes frites

Dagens Lunch

V. 13

Måndag- Fredag 11.30- 14.00
165 kr

Måndag

Kalvköttbullar med het tomatsås, gurka, smetana och syrligt potatisstomp

Tisdag

Vilt Wallenbergare med petit pois, karljohansvampssmör, körvel, och potatispuré

Onsdag

Örtbakad Torsk med havskräftsås, räkor, fänkål och kokt potatis

Torsdag

Coq au vin blanc med champinjoner, morot, örtsallad och basmatiris

Fredag

Osso Bocco med tomat, parmesan, gremolata sallad och svamprisoni

Grodans Raggmunk

Klassisk raggmunk

195 kr

Fläsk och rårörda lingon

Raggmunk med löjrom

335/ 405 kr

30g/ 50g, rödlök, smetana, citron

Vegetarisk Raggmunk

225 kr

Stekt svamp, smetana, rårörda svartavinbär

Kvällsmeny

Förrätter

Entrees

Oxtartar ½

185 kr

Rostade hasselnötter, brynt smör, hyvlade betor, picklad Västeråsgurka, svampmajonnäs

Hummersoppa

185 kr

Hummerravioli, vintertryffel, grädde, syrad fänkål

Gratinerade sniglar

175 kr

Vitlökssmör, persilja, grillat bröd

Löjrom

305/ 385kr

30g/ 50g, brioche, rödlök, smetana, citron

Svensk Störkaviar

395 kr

20 g, brioche, rödlök, smetana, citron

Inkokt svartrot

165 kr

Gräslöksskum, kavringskrutonger, morot, körvelsallad

Ostron

Fine de Claire Nr 3

39 kr/ 1 st, 195 kr / 6 st, 390 kr/ 12 st

Serveras med scharlottenlöksvinägrett

Sallad & Vegetariskt

Caesarsallad med Kyckling

205 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger, bacon

Caesarsallad med Räkor

235 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger

Vegetariska Kroppkakor

195 kr

Svampduxelle, grönkål, shitakesvamp, sojabrynt smör

Risotto

225 kr

Karljohansvamp, vitt vin, schalottenlök, örtolja, tryffel

Fisk

Poissons

Lättrimmad Skrei

345kr

Sockerärtor, vitvinsvelouté, forellrom, sotad dill, chorizoslungad potatis

Halstrad Tonfisk

255 kr

Pak choi, grönärtshummus, vitlök, citron, chili

Moule Marinère

185/ 245 kr

Blåmusslor, schalottenlök, vitt vin, vitlök, grädde, aioli

Rökta Räkor

165 kr

Aioli, rostat bröd

Hummer

245 kr/ 375 kr

Kokt eller gratinerad, gruyère, citron

Kött

Viandes

Svensk Entrecôte

425 kr

Bakad lök, grönpepparsås, haricots verts, pommes frites

Viltwallenbergare

265 kr

Brynt karl-johansvampssmör, lingon, ärtor, potatispuré

Oxtartar

275 kr

Rostade hasselnötter, brynt smör, hyvlade betor,
picklad Västeråsgurka, svampmajonnäs, pommes frites

Dessert

Pavlova

130 kr

Passionsfruktscurd, hallon, lättvispad grädde

Crème Brûlée

110 kr

Bourbonvanilj

Osttallrik

180 kr

3 franska ostar från Androuet med tillbehör

Limoncello Sorbet

75 kr

Oliv & citronlemonade

Vår egen Tryffel

45 kr / st

Fråga om dagens smak

Alltid på Grodan

Fiskgryta

265 kr

Lax, torsk, räkor, musslor, saffranskokt potatis, aioli, krutonger

Skaldjurspasta

255 kr

Linguini, vitt vin, räkor, musslor, tomat, örter, citron

Kalvlever Anglaise

255 kr

Bacon, kapris, äpple, rödlök, potatispuré

Opera Meny 545 kr

Vår köksmästare har komponerat en 3-rättersmeny i samband med kvällens föreställning

(erbjudandet gäller vid beställning på plats)

Grodans Meny 795 kr

Löjromsbrioche

Rödlök, smetana, citron

Hummersoppa

Hummerravioli, vintertryffel, grädde, syrad fänkål

Svensk Entrecôte

Bakad lök, grönpepparsås, haricots verts, potatisgratäng

Crème Brûlée

Bourbonvanilj

Tillbehör

Pommes Frites

45 kr

Tomat & löksallad

50 kr

Caesarsallad

60 kr

Aioli

25 kr

Sweeney Todd på Kungliga Operan
Årets första premiär på Kungliga Operan är full av skruvad skräck och stora röster i den klassiska sagan om Sweeney Todd. Stephen Sondheims musik tar dig genom en svart komedi om hämnd, besatthet och mustig pajbakning i 1800-talets London. 
Samma musikal har inspirerat vår köksmästare som komponerat en trerättersmeny som på föreställningskvällarna serveras hos oss på Grodan Kungliga Operan. 
Läs mer om föreställningen.


Förrätt
Oxfilécarpaccio med rödbetschips, vintertryffel, bakad svampcrème och mâchésallad

Varmrätt
Wallenbergare på viltkött med brynt Karljohansvamp smör, rårörda lingon och potatispuré

Dessert
Chokladkupol med svartvinbärscoulis, rödbetsglas och hallonglass
545:-

Tosca
Med musik som är lika dramatiskt brutal som skimrande vacker skildras sångerskan Toscas och hennes älskare Cavaradossis tragiska öden.  Flera av operans arior och duetter hör till repertoarens mest älskade och det här är en opera som rymmer allt; passion, lust, förräderi och ond bråd död. Till detta har vår köksmästare komponerat en Italiensk meny som serveras hos oss på Grodan Kungliga Operan under föreställningskvällarna.
Läs mer om föreställningen.


Förrätt
Burrata med cocktailtomater, rödvinskokta fikon, briochekrutonger och rostade hasselnötter

Varmrätt
Saltimbocca med kalvsky, körvelsallad, skogssvamp och risotto

Dessert
Limoncellosorbet med oliv & citronlemonade
545:-

Fest & Event

Ett samarbete mellan Grodan och Kungliga Operan ger unika möjligheter att ordna olika tillställningar i några av Stockholms vackraste lokaler

Läs mer om Fest & Event 

 

Öppettider

Lunch 

Måndag- Fredag 11.30- 14.00 

Middag

Måndag- Torsdag 16.00- 22.00

Fredag 16.00- 23.00

Lördag 12.00- 23.00

 

VARMT VÄLKOMNA

Hitta hit

Grodan Kungliga Operan

Strömgatan 14, Kungliga Operan, Stockholm

Telefon: +46 8-679 61 00
E-post: Operan@grodan.se

 

Om ni inte kommer fram när ni ringer till vår restaurang, ber vi alla gäster att maila oss Operan@grodan.se

 

 

 

På Grodan är vi kontantfria.

Jobba hos oss!

Välkommen till en av Stockholms vackraste arbetsmiljöer. 

Vi letar alltid efter nya kollegor inom servering, kockar och bartenders.

Vi är ett härligt gäng som strävar efter bästa service för gästen.

Är du matintresserad, driven och fokuserad har vi en plats för dig. Glada kollegor och fantastisk miljö är vardagsmat hos oss.

Du kommer att jobba i ett tajt team och vi tänker att du är en kreativ och flexibel person som gillar mötet med gästen.

Här jobbar vi med en meny som anpassas efter säsong och utbud så du bör vara bekväm med snabba menyväxlingar och hållbarhetstänk.

 

Just nu letar vi efter en bartender med 3 års erfarenhet, men varierande arbetstider, kvällar och helger.

Läs mer här.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta

Emilia Marszalek

Epost: emilia.marszalek@grodan.se