Translate

Restaurang Grodan Kungliga Operan

Boka bord

Eller vår systerkrog

Grodan flyttar in på Kungliga Operan!

Förutom den klassiska maten befinner vi oss också i klassiska lokaler. Inte långt efter att Kungliga Operan öppnades 1898 blev lokalerna hemvist för Stockholms bohemiska kretsar. En rad svenska poeter, konstnärer och författare har roat sig under de vackra valven. Under en tid fick lokalerna agera personalmatsal och uppehållsrum för orkestern. Birgit Nilsson, Jussi Björling och Nicolai Gedda har alla vilat upp sig här och kanske tagit sig ett glas eller två efter en föreställning. Idag kan alla njuta av denna unika miljö och klassiska arkitektur, med en atmosfär och meny signerad Grodan.

Grodan är något så ovanligt som en krog som skapats i symbios med gästerna. En gång fanns det något som idag skulle kallats koncept, men gästerna har hjälpt till att modulera om bland ambitionerna. Vi som driver Grodan sedan 1985 kan bara buga och tacka för hjälpen att navigera oss till vad vi blivit - en klassiker bland Stockholmskrogar med en atmosfär som inte låter sig designas eller presenteras i powerpoint-format.

Varmt välkomna! ​

Lunchmeny

Förrätter

Entrees

Gratinerade sniglar

175 kr

Vitlökssmör, persilja, grillat bröd

Oxtartar ½

185kr

Morotsmajonnäs, friterad kapris, bakad schalottenlök, timjankrasse

Löjrom

305/ 385kr

30g/ 50g, brioche, rödlök, smetana, citron

Svensk Störkaviar

395 kr

20g, brioche, rödlök, smetana, citron

Dessert

Crème Brûlée

110 kr

Bourbonvanilj

Limoncello Sorbet

75 kr

Oliv & citronlemonade

Vår egen Tryffel

45 kr / st

Fråga om dagens smak

Varmrätter

Vegetariska Kroppkakor

195 kr

Svampduxelle, grönkål, shitakesvamp, sojabrynt smör

Blodpudding

185kr

Bacon, karamelliserat äpple, råröda lingon, brynt smör

Caesarsallad med Kyckling

205 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger, bacon

Caesarsallad med Räkor

235 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger

Fiskgryta

265 kr

Lax, torsk, räkor, musslor, saffranskokt potatis, aioli, krutonger

Oxtartar 1/1

275kr

Morotsmajonnäs, friterad kapris, bakad schalottenlök, timjankrasse, pommes frites

Kalvlever Anglaise

255 kr

Bacon, kapris, äpple, rödlök, potatispuré

Svensk Entrecôte

395 kr

Bakad lök, grönpepparsås, haricots verts, potatisgratäng

Dagens Lunch

v.49

Måndag- Fredag 11.30- 14.00
165 kr

Måndag

Örtbakad kyckling med rotfruktschips, syrlig fänkål och örtrisotto

Tisdag

Rödvinsbräserad högrev med rostad blomkål, picklad chili och blomkålspuré

Onsdag

Bakad laxfilé med örtaioli, citron, smörslungade betor och spenat

Torsdag

Wallenbergare med ärtor, brynt smör, rårörda lingon och potatispuré

Fredag

Raggmunk med stekt fläsk, lingon, persilja

Vegetariskt alternativ
Vegetarisk raggmunk med fräst ostronskivling, svedjans gårdsost och rårörda svartvinbär

Kvällsmeny

Förrätter

Entrees

Gratinerade sniglar

175 kr

Vitlökssmör, persilja, grillat bröd

Rostad jordärtskocka

165 kr

Rödbeta & solrosfröpesto, chilibryntsmör, semitorkade tomater, persilja, jordärtskockschips

Oxtartar ½

185 kr

Morotsmajonnäs, friterad kapris, bakad schalottenlök, timjankrasse

Tonfisksashimi

175 kr

Yuzu, soja, friterat rispapper, sesammajonnäs

Löjrom

305/ 385kr

30g/ 50g, brioche, rödlök, smetana, citron

Svensk Störkaviar

395 kr

20 g, brioche, rödlök, smetana, citron

Ostron

Fine de Claire Nr 4

45 kr/ 1 st, 230 kr / 6 st, 450 kr/ 12 st

Serveras med scharlottenlöksvinägrett

Sallad & Vegetariskt

Caesarsallad med Kyckling

205 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger, bacon

Caesarsallad med Räkor

235 kr

Romansallad, caesardressing, parmesan, krutonger

Vegetariska Kroppkakor

195 kr

Svampduxelle, grönkål, shitakesvamp, sojabrynt smör

Rökt rotselleri

195kr

Ugnsbakad fänkål, pumpapuré, rostade pumpafrön, vegansk rödvinssås, syrlig höstsallad

Fisk

Poissons

Rökta Räkor

165 kr

Aioli, rostat bröd

Hummer

245 kr/ 375 kr

Kokt eller gratinerad, gruyère, citron

Halstrad Tonfisk

225 kr

Pak choi, grönärtshummus, vitlök, citron, chili

Ångad Hälleflundra

325 kr

Löjromsås, morots chips, potatispuré med Svedjans gårdsost

Torskrygg

345kr

Räkor, ägg, pepparrot, brynt smör, citron, sockerärtor, kokt potatis

Kött

Viandes

Hjortytterfilé

375 kr

Madeirasås, picklade trattkantareller, rårörda lingon, körvel, rostad grönkål och potatisfondant

Fläsksida

225 kr

Apelsinmarinerad, pumpakräm, syrlig höstsallad

Svensk Entrecôte

395 kr

Bakad lök, grönpepparsås, haricots verts, potatisgratäng

Dessert

Pavlova

130 kr

Passionsfruktscurd, hallon, lättvispad grädde

Crème Brûlée

110 kr

Bourbonvanilj

Kanelinkokta äpplen

125 kr

Honungsrostade havregryn, vaniljskum, rosmarinmaräng

Limoncello Sorbet

75 kr

Oliv & citronlemonade

Vår egen Tryffel

45 kr / st

Fråga om dagens smak

Alltid på Grodan

Fiskgryta

265 kr

Lax, torsk, räkor, musslor, saffranskokt potatis, aioli, krutonger

Skaldjurspasta

255 kr

Linguini, vitt vin, räkor, musslor, tomat, örter, citron

Kalvlever Anglaise

255 kr

Bacon, kapris, äpple, rödlök, potatispuré

Opera Meny 495 kr

SERVERAS FÖRESTÄLLNINGSKVÄLLAR

Oxtartar

Morotsmajonnäs, friterad kapris, bakad schalottenlök, timjankrasse

Torskrygg

Räkor, ägg, pepparrot, brynt smör, citron, sockerärtor, kokt potatis

Limoncello sorbet

Oliv & citronlemonade

Grodans Meny 695 kr

Löjromsbrioche

Rödlök, smetana, citron

Tonfisksashimi

Yuzu, soja, friterat rispapper, sesammajonnäs

Svensk Entrecôte

Bakad lök, grönpepparsås, haricots verts, potatisgratäng

Crème Brûlée

Bourbonvanilj

Hors D’oeuvre

Cashewnötter

45 kr

Marcona Mandlar

50 kr

Oliver

60 kr

Svenska Gårdschips

45 kr

Julservering

Grodans julinspirerade 5 - rätters meny serveras

mellan den 25/11 - 20/12 från kl 16.00

Upplev en 5- rätters julinspirerad avsmakningsmeny i en av Stockholms mest unika miljöer med sin klassiska arkitektur och meny signerad Grodan. Ta med dina vänner och familj och njut av atmosfären antingen innan eller efter föreställningen.

Menyn kostar 795kr/person och till detta har vi skapat ett passande dryckespaket för 550kr/person.


1: a Servering

2 sortes sill och strömming med skagenröra, gravad röding, granskottsmajonnäs, kokt potatis, serveras med knäckebröd och kavring

2: a Servering

Skivat renhjärta med pepparrotscréme, vargtasspaté , körsbärschutney, mimosasallad med klassisk julskinka och julsenap 

3:e servering

Halstrad torskrygg med chorizo, granatäppelsallad, grönkål och potatispuré smaksatt med Svedjansost

4:e servering

Bakad älghögrev med rödvinssås, blåbär, picklade trattkantareller, svartkålschips och rotselleripuré

5:e servering

Smörstekt mjuk pepparkaka med saffransskum, lingonflarn och tagetesört

Meny

 

Nyårsafton i händelsernas centrum!


I år har vi har skapat en lyxig 5-rättersmeny med ett passande dryckespaket med det lilla extra för 1950kr/person och självklart har vi även ett alkoholfritt paket om så önskas.

Vi skålar in det nya året under stadens fyrverkerier på första parkett uppe på Strömterrassen.

Varmt välkomna!

 

Meny

Fest & Event

Ett samarbete mellan Grodan och Kungliga Operan ger unika möjligheter att ordna olika tillställningar i några av Stockholms vackraste lokaler

Läs mer om Fest & Event 

 

Öppettider

 

Ordinarie öppettider

Lunch 

Måndag- Fredag 11.30- 14.00 

Middag

Måndag- Torsdag 16.00- 22.00

Fredag 16.00- 23.00

Lördag 13.00- 23.00

 

VARMT VÄLKOMNA

Hitta hit

Grodan Kungliga Operan

Strömgatan 14, Kungliga Operan, Stockholm

Telefon: +46 8-679 61 00
E-post: Operan@grodan.se

 

Om ni inte kommer fram när ni ringer till vår restaurang, ber vi alla gäster att maila oss Operan@grodan.se

 

 

 

På Grodan är vi kontantfria.

Jobba hos oss!

Välkommen till en av Stockholms vackraste arbetsmiljöer. 

Just nu söker vi nya kollegor inför hösten, både kockar och bartendrar.

Vi är ett härligt gäng som strävar efter bästa service för gästen.

Är du matintresserad, driven och fokuserad har vi en plats för dig. Glada kollegor och fantastisk miljö är vardagsmat hos oss.

Du kommer att jobba i ett tajt team och vi tänker att du är en kreativ och flexibel person som gillar mötet med gästen.

Här jobbar vi med en meny som anpassas efter säsong och utbud så du bör vara bekväm med snabba menyväxlingar och hållbarhetstänk.

 

Tjänsten är en säsongsanställning, men varierande arbetstider, kvällar och helger.

Läs mer här.

Vid frågor gällande tjänsten kontakta

Emilia Marszalek

Epost: emilia.marszalek@grodan.se